Wat is eHerkenning?

eHerkenning is te vergelijken met DigiD, maar dan voor ondernemers. Met een eHerkenningsmiddel kan een ondernemer efficiënt en betrouwbaar zijn zaken regelen bij overheidsdiensten. Overheidsdienstverleners weten exact met welke organisaties zij zaken doen en of de persoon bevoegd is om dit te doen. Dit is een eenvoudige manier om in te loggen met één middel voor alle overheidsdiensten.

Het beheren, door ontwikkelen en beveiligen wordt voor u verzorgd en hier hoeft niet meer in geïnvesteerd te worden. Aan een eHerkenningsmiddel zijn kosten verbonden en worden uitgegeven door verschillende aanbieders. Elke aanbieder hanteert zijn eigen tarief voor het middel, terwijl het middel exact hetzelfde is.

Voordelen van eHerkenning

  • Gemakkelijk: met één middel logt u in bij alle overheidsdiensten. U hoeft niet meerdere accounts aan te maken bij de diverse instellingen.
  • Tijdbesparend: De overheidsdienstverlener weet exact voor welke organisatie u bevoegd bent. Uw organisatiegegevens worden automatisch, via een beveiligd kanaal, naar de overheidsdienstverlener verzonden. Het is alleen nog noodzakelijk om de aanvullende gegevens in te vullen van datgene wat u wilt aanvragen.

Betrouwbaarheidsniveaus:

Er zijn vijf betrouwbaarheidsniveaus om toegang te krijgen tot de diensten van overheidsdienstverleners. De niveaus variëren van niveau 1 (laag) tot niveau 4 (zeer hoog).

Betrouwbaarheidsniveau 1: U logt in met een gebruikersnaam en een wachtwoord. De aanvraag geschiedt volledig digitaal. EH1 wordt vooral gebruikt voor Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Betrouwbaarheidsniveau 2: U logt in met een gebruikersnaam en een wachtwoord. De relatie tussen de aanvragen en de organisatie wordt geverifieerd aan de hand van een Kamer van Koophandel-registratie. EH2 wordt vooral gebruikt voor Energielabel voor woningen en TenderNed.

Betrouwbaarheidsniveau 2+: U logt in met een gebruikersnaam en een PIN. Daarbij ontvangt u ook een tweede ‘TAN-code’ per SMS. De relatie tussen de aanvragen en de organisatie wordt geverifieerd aan de hand van een Kamer van Koophandel-registratie. EH2+ wordt vooral gebruikt voor mijn.rvo.nl, de gecombineerde opgave, WBSO en NVWA en vele overige dienstverleners.

Betrouwbaarheidsniveau 3: U logt in met een gebruikersnaam en een PIN. Daarbij ontvangt u ook een tweede ‘TAN-code’ per SMS. En er vindt een identificatie plaats. De relatie tussen de aanvragen en de organisatie wordt geverifieerd aan de hand van een Kamer van Koophandel-registratie. EH3 wordt vanaf 2018 een stuk meer aangevraagd, omdat dit de standaard wordt. Onder andere het UWV, Douane en Gemeente Den Haag stappen over op EH3. Wij verwachten dat er meer dienstverleners EH3 zullen uitvragen.

Betrouwbaarheidsniveau 4: U logt in met een PKI-certificaat. EH4 wordt vooral gebruikt voor het inzien van rechtbankgegevens en octrooiaanvragen.

eHerkenning Aanvragen

eHerkenning aanvragen gaat zeer gemakkelijk en goedkoop met het gebruik van eHerkenning Expert. eHerkenning Expert vergelijkt namelijk alle leveranciers op basis van prijs en service. Zo heb je in één oogopslag de beste eHerkenning keus van dit moment. Een paar onderscheidende voordelen van eHerkenning Expert:

  • Vergelijken van eHerkenning aanbieders
  • Goedkoop eHerkenning aanvragen
  • Vaak unieke kortingen en bonusacties.
  • Binnen drie werkdagen verwerkt

Op de website staan de do’s en don’ts overzichtelijk weergegeven voor het aanvragen van eHerkenning. Zo vraagt u zeer snel en efficiënt eHerkenning aan, zonder enige problemen.

Plaats een reactie